2016. évi Lábtenisz Magyar Bajnokság - Eredmények

  Szentes, 2016. november 05-06. 


Az elmúlt hét végén került megrendezésre a 2016. évi lábtenisz Magyar bajnokság. A bajnokság a szentesi Dr. Papp László sportcsarnokban került megrendezésre 2016. november 05-06- időpontban. Összesen 12 városból érkeztek versenyzők és csapatok. A bajnokság hat kategóriában került megrendezésre az alábbiak szerint: amatőr páros, profi (nyílt) páros, nyílt hármas, nyílt egyéni, szenior páros, és most először, Nemzetközi Szentes Kupa. Szinte minden kategóriában született szentesi siker, illetve érintett volt szentesi versenyző. A versenyen részt vettek hazánk válogatott kerettagú versenyzői is. A Szentesi Lábtenisz Szabadidő Egyesület versenyzői is kiválóan szerepeltek. A verseny technikai megszervezésére és lebonyolítására a szövetség az egyesület egyetértésével a szentesi Bertok Promotion Kft. rendezvényszervező céget bízta meg.

Nyílt hármas kategória
A magyar bajnokság egyik „kedvenc” versenyszáma a nyílt hármas kategória volt, ahol  8 csapat nevezett. A 8 csapatban gyakorlatilag jelen volt a magyar élmezőny összes játékosa. Az 8 csapat két négyes csoportban játszott, és onnan jutott tovább csoportonként 2-2 csapat. Az A csoportból a Szentesi LSE pontvesztés nélkül, a Szolnoki Se egy vesztett mérkőzéssel került a négy közé. A másik ágon elsőként a Százhalombatta, másodikként a szegedi Gyulás Csárda került a 4 közé. Szentes kettő nullás győzelemmel, míg a Százhalombatta 2:1 arányú győzelemmel került a döntőbe. A bronzmérkőzésen a Szolnok magabiztosan nyert az egész jó teljesítményt nyújtó Gulyás Csárda ellen. A döntőben a Szentesi SE egy kemény mérkőzésen megszerezte az első helyet a Százhalombatta elől.
A díjakat Halmai Miklós, a Magyar Lábtenisz Szövetség elnökségi tagja adta át.

Helyezések:

1     Szentesi Lábtenisz SE                        Lakics Balázs, Szabó László, Harsányi Ádám, Papp Tibor
2.       Százhalombatta LSE                            Jónás Dávid, Molnár Gábor, István Gábor, Pál Zoltán
3.       Szolnok LSE                                          Lengyel Géza, Fazekas Péter, Popon Tamás
4.       Szeged  Gulyás Csárda                       Holló János, Mészáros Róbert, Tárkány Zsolt
5.       Ego Tours Szeged                               Leindler Zoltán, Nagy Tibor, Márki Ferenc

  

Szenior páros kategória
A szenior kategóriában a vártnál kevesebb induló volt, de a nevezett csapatok mindegyike színvonalas játékot mutatott. Az idei versenyt ismét a Kiss Ferenc által fémjelzett Sződliget/Vác csapata nyerte. A Váciak sokadik bajnoki címüket nyerték el ezzel. Megemlítendő, hogy a Kántor István-Fülep Gyula páros is rendkívül magas színvonalat képviselt a szenior mezőnyben, amellyel abszolút indulási helyük van az amatőr kategóriában is. A szegedi Ego Tours is kiérdemelte a dobogós helyezést stabil teljesítményével. A szentesi Gál László – Puskás Zoltán csapat is kiválóan helyt állt a küzdelmekben, és megérdemelten nyerték el a 4. helyet.
Helyezések:
1.       Sződliget SE                                                         Kiss Ferenc, Krasnyánszki Zoltán
2.       Honvéd-Arragona SE Győr                               Kántor  István, Fülep Gyula
3.       Ego Tours Szeged                                               Leindler Zoltán, Tárkány Zsolt, Spitzer László
4.       G & P Szentes                                                     Gál László, Puskás Zoltán
5.       Füredi Tengó SE                                                 Dr. Kovácsfi László, Földesi Iván



Nyílt egyéni kategória
A bajnokság kezdő napjának nyitó versenyszáma a nyílt egyéni kategória volt. A nyílt páros mellett ez a másik legmeghatározóbb kategória, hiszen itt tiszta képet nyújt az eredmény minden versenyző egyéni tudásáról. A nyílt egyéni kategóriában 12 nevező versenyző volt. Név szerint: Szabó László (Szentes),  Molnár Gábor (Százhalombatta), Lakics Balázs (Szentes), István Gábor (Százhalombatta),  Sipos Árpád (Bicske), Pál Zoltán (Százhalombatta), Harsányi Ádám (Kaposvár), Oláh Máté (Szeged), Hegedűs Norbert (Püspökladány),  Kocsándi Gergely (Kaba), Tóth Dániel (Szentes), Földesi Iván (Szekszárd).  A bajnokság előtti esélylatolgatás során mindenképpen dobogós hely volt várható a 2016. év során eddig kiváló egyéni teljesítményt nyújtó Sipostól ,Lakicstól és a tavalyi címvédő Harsányitól is. Várható volt a dobogós helyezésekre való jelentkezés Szabótól és molnártól is.  A sorsolás eredményeképpen 4 db hármas csoportban zajlottak a selejtező mérkőzések. Az „A” csoportból Harsányi és Molnár , a „B” csoportból Szabó és István, a „C” csoportból Sipos és Földesi, valamint a „D” csoportból Lakics és Hegedűs jutott tovább. A 8-as egyenes kiesésű táblán Harsányi, István Gábort búcsúztatta 2:0 szett aránnyal. Szabó László Földesi Iván ellen győzött simán. Sipos bár hozta az elvárt győzelmet a jól küzdő Hegedős ellen, de már érezni lehetett, hogy Sipos nincs csúcsformában. Lakics szintén 2:0 arányú győzelemmel jutott be Molnár elleni győzelmével a 4 közé. A 4 között harsányi meglepetésre 2:0 szett aránnyal búcsúztatta Sipost, a másik ágon pedig  tavalyihoz hasonlóan ismét a két szentesi, Lakics, és Szabó küzdött meg egymással. A bronzmeccsen Szabó László meggyőzően szerezte meg a bronzérmet. A döntőben Lakics Balázs nagyon szoros mérkőzésen, teljesen megérdemelten nyert Harsányi ellen, így megszerezte az első szentesi egyéni OB aranyat. Az  első négy helyezettek névsora ugyan az, mint a 2015. évi lábtenisz OB-n, csak a sorrend változott..
A díjakat Kovács János, a Szentesi Művelődési, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke adta át


Helyezések:
1.       Lakics Balázs                                                Szentes 
2.        Harsányi Ádám                                           Kaposvár
3.       Szabó László                                                Szentes
4.       Sipos Árpád                                                 Bicske
5.       Molnár Gábor                                             Százhalombatta           



Amatőr páros kategória

Az amatőr páros kategóriában idén a vártnál kevesebb csapat nevezett. Ettől függetlenül az idei mezőny rendkívül erős volt. Köszönhető volt ez egy újításnak is, amely szerint profi játékosok is elindulhattak, ha a párjuk elmúlt 50 éves.  A 6 induló pár körmérkőzést játszott egymással. Már az elején is esélyes volt a Királyvölgyi-Lengyel-Pozderka trió. Várható volt a dobogóra a tavalyi bajnok Papp-Kerékgyártó csapat is. A vártnak megfelelően a Királyvölgyi vezette csapat szett vesztés nélkül, 10 ponttal katapultálta magát az első helyre. Ez elvárható is volt a csapattól. Nagyszerű teljesítménnyel, 8 ponttal lett második a Budapest-Tatai SZKHSE. 7 ponttal lett harmadik a sokat vállaló, és a több kategóriában indulás miatt keveset pihenő Tóth-Bogdán páros. A balassagyarmati csapat végig remekül küzdött, és sokszor örvendeztette meg a közönséget gyönyörű pontokkal. Bár csak egy ponttal, de lemaradtak a dobogóról. A Papp Tibor és Kerékgyártó Tamás páros idén meglepetésre nem tudta felvenni a ritmust, így az 5. helyen zártak.
A díjakat Csermely Sándor, a Magyar Lábtenisz Szövetség elnöke adta át.

Helyezések:
1.       Honvéd-Arragona SE Győr                       Kántor István, Lengyel Géza, Pozderka István
2.       Budapest-Tatai SZKH SE                             Demtsa András, Jaksa Tamás
3.       Szentes L SE II.                                            Tóth Dániel, Bogdán Péter
4.       Balassagyarmati LSE                                   Taskó András, Pécsi Richárd
5.       Százhalombatta SE                                      István Gábor, Pál Zoltán




Profi Páros kategória
Mint minden évben, úgy idén is a nyílt páros kategória mérkőzéseit kísérte a legnagyobb érdeklődés. A nyílt (profi) páros kategóriában 7 pár nevező csapat volt. Szentes I-II, Kaposvár, Bicske, Ladány, Százhalombatta, Szolnok indított csapatokat. Már előzetesen is nagy küzdelmekre lehetett számítani, és mind a négy bejutott csapat abszolút esélyes volt az aranyéremre. Ennél a szakasznál már előjött a játéktudáson kívül az is, hogy melyik csapat mennyire felkészült mentálisan és fizikálisan egyaránt.  Egy négyes, és egy hármas csoport alakult ki, és gyakorlatilag mind a kettő „halál csoport” volt, hiszen a magyar lábtenisz krémje ott volt a csapatok indulói között. Az „A” csoportban Százhalombatta, Kaposvár, Bicske, és a Szentes II. került. A „B” csoportba a Szentes I., a Szolnok, és a Ladány SC. A 4 továbbjutó magabiztos győzelmekkel került az elődöntőbe. A Kaposvár a Szentessel, a Szolnok Bicskével került össze a döntőbe jutásért. A Szentesi csapaton érződött, hogy rengeteget kivett belőlük az előző nap egyes és hármas kategóriája, így őket a Kaposvár győzte le sima mérkőzésen. A Szolnok és a bicskei SDG LA mérkőzése már jóval szorosabb mérkőzést hozott. Három szettben kemény küzdelemben jutott a döntőbe a Sipos-Muszka SDG LA páros. A bronzmérkőzésen a szentesi csapat új erőre kapott, és sikerült legyőznie a szolnoki párost. A döntőben az SDG LA rendkívül színvonala mérkőzésen nyert a Kaposvár ellen. Az egyéni gyenge teljesítménye után Sipos Árpád újra az elvárt formáját mutatta, és végig kiválóan játszott a mérkőzés során.
A díjakat szentesi részről Kovács János (Szentesi Ifjúsági, Művelődési és Sportbizottság), a szövetség részéről pedig Csermely Sándor, és Dr. Kovácsfi László adták át.

Eredmények:
1.       SDG LA  SE                                                           Sipos Árpád, Muszka Lóránd
2.       Kaposvári LSE                                                      Jónás Dávid, Harsányi Ádám
3.       Szentesi lábtenisz SE                                          Lakics Balázs, Szabó László
4.       Szolnoki LSE                                                        Fazekas Péter, Lengyel Géza
5.       Százhalombatta                                                   Molnár Gábor, Pozderka István, Gulácsi Róbert



Nemzetközi Szentes Kupa
Idén először került megrendezésre a Nemzetközi Szentes Kupa, amelyen részt vett a horvát válogatott pár játékosa is. A 7 induló páros két csoportba került, ahonnan 2-2 csapat jutott tovább. A horvát és a Szentes II. , a Ceglédet hagyta a csoportban. A másik ágon a Szolnok és a Százhalombatta jutott tovább a Ladány SC, és a Szeged SE-vel szemben. A döntőbe a Százhalombatta és a Szolnok jutott be, míg a bronzmérkőzést a horvátok nyerték a Szentes II. csapatát verve. Végül a Százhalombatta megérdemelten nyerte az első Nemzetközi Szentes Kupát. Érdemes megjegyezni, hogy mind a szövetség, mind a szervezők nyitottak a nemzetközi mezőny kiszélesítése irányába.

Helyezések:
1.       Százhalombatta                                                   Molnár Gábor, Jónás Dávid, Harsányi Ádám
2.       Szolnoki LSE                                                        Fazekas Péter, Lengyel Géza
3.       Horvátország                                                       Marko Senta, Domagoj Zatec, Ivan Mikulics
4.       Szentes L SE II.                                                    Tóth Dániel, Bogdán Péter, Nagy Tibor
5.       Ladányi SC                                                           Hegedűs Norbert, Kocsándi Gergely



A magyar bajnokság legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői az alábbiak voltak:
A szenior Kategória legjobb teljesítményt nyújtó versenyzői idén Kiss Ferenc volt.
Az amatőr mezőny legjobb teljesítményt nyújtó versenyzője Demtsa András.
A legfiatalabb induló, Oláh Máté is különdíjat kapott.

A profi kategóriában kiváló teljesítményt nyújtott a két nap során a Harsányi Ádám, és Lakics Balázs is. A végső döntést az egymás elleni eredményük határozta meg, így az idei legjobb profi játékos címét Lakics Balázs nyerte.
Természetesen mindenképpen említésre méltó még sok játékos teljesítménye, többek között Kántor István, Taskó András, Pécsi Richárd, Hegedűs Norbert, Szabó László, Jónás Dávid, Fazekas Péter, Lengyel Géza, Tóth Dániel, Bogdán Péter, stb. Illetőleg a betegséggel is remekül küzdő Molnár Gábor.
Jó volt újra a pályán látni Pozderka Istvánt, aki remélhetőleg újra edzésbe tud lendülni, hogy régi csúcsformájával erősítse a magyar mezőnyt.

Felemás érzés volt látni Oláh Tamás, Pál Tamás és Gulácsi Róber szereplését, hiszen Gulácsi és Oláh csak minimális szinten, Pál pedig már egyáltalán nem vett részt a játékban versenyzőként. Más részről pedig jó látni, hogy tanácsaikkal, szakmai irányításukkal segítik a pályán lévő versenyzőket. Bízunk benne, hogy példájuk ragadós lesz, és még több tapasztalt versenyző segíti majd az utánpótlás fejlődését!

Bízom benne, hogy a 2017. évben elindulhat egy tervezett kupa sorozat, valamint 2017. november 04-05-i dátummal szintén Szentesen kerül megrendezésre a hazai lábtenisz sport egyik kiemelkedő eseménye!


Bertók Róbert szervező




Eredmények kategóriánként

Nyílt egyéni eredmények                 Nevek                                                              

1.    Lakics Balázs                              Szentes     
2.     Harsányi Ádám                         Kaposvár
3.    Szabó László                              Szentes
4.    Sipos Árpád                               Bicske
5.    Molnár Gábor                            Százhalombatta                   

Nyílt hármas   Csapatnév                           Csapattagok nevei


1.    Szentesi Lábtenisz SE                     Lakics Balázs, Szabó László, Harsányi Ádám, Papp Tibor
2.    Százhalombatta LSE                      Jónás Dávid, Molnár Gábor, István Gábor, Pál Zoltán
3.    Szolnok LSE                                    Lengyel Géza, Fazekas Péter, Popon Tamás
4.    Szeged  Gulyás Csárda                   Holló János, Mészáros Róbert, Tárkány Zsolt
5.    Ego Tours Szeged                          Leindler Zoltán, Nagy Tibor, Márki Ferenc

Szenior páros eredmények

Csapatnév                                                       Csapattagok nevei


1.    Sződliget SE                                    Kiss Ferenc, Krasnyánszki Zoltán
2.    Honvéd-Arragona SE Győr            Kántor  István, Fülep Gyula
3.    Ego Tours Szeged                           Leindler Zoltán, Tárkány Zsolt, Spitzer László
4.    G & P Szentes                                 Gál László, Puskás Zoltán
5.    Füredi Tengó SE                             Dr. Kovácsfi László, Földesi Iván

Amatőr páros eredmények

Csapatnév                                                       Csapattagok nevei


1.    Honvéd-Arragona SE Győr                 Kántor István, Lengyel Géza, Pozderka István
2.    Budapest-Tatai SZKH SE                     Demtsa András, Jaksa Tamás
3.    Szentes L SE II.                                    Tóth Dániel, Bogdán Péter
4.    Balassagyarmati LSE                          Taskó András, Pécsi Richárd
5.    Százhalombatta SE                             István Gábor, Pál Zoltán

Nyílt páros eredmények

Csapatnév                                                       Csapattagok nevei


1.    SDG LA      SE                                  Sipos Árpád, Muszka Lóránd
2.    Kaposvári LSE                                 Jónás Dávid, Harsányi Ádám
3.    Szentesi lábtenisz SE                     Lakics Balázs, Szabó László
4.    Szolnoki LSE                                   Fazekas Péter, Lengyel Géza
5.    Százhalombatta                             Molnár Gábor, Pozderka István, Gulácsi Róbert

Nemzetközi Szentes Kupa eredmények

Csapatnév                                                       Csapattagok nevei


1.    Százhalombatta                             Molnár Gábor, Jónás Dávid, Harsányi Ádám
2.    Szolnoki LSE                                   Fazekas Péter, Lengyel Géza
3.    Horvátország                                  Marko Senta, Domagoj Zatec, Ivan Mikulics
4.    Szentes L SE II.                               Tóth Dániel, Bogdán Péter, Nagy Tibor
5.    Ladányi SC                                      Hegedűs Norbert, Kocsándi Gergely

Teszáry Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Instagram